Sute de cazuri de furt de energie și gaze, depistate în rețeaua Delgaz Grid în primul semestru

Peste 900 de cazuri de consum fraudulos de gaz și energie electrică au fost descoperite în primele șase 6 luni ale anului în rețeaua Delgaz Grid, anunță compania.

Specialiștii Delgaz Grid susțin că aceste cazuri au cauzat companiei pierderi de 6,5 milioane de lei.

Dintre cele 914 cazuri, 458 erau în sistemul de distribuție a gazelor naturale și 456 în rețeaua de energie electrică.

În judeţul Cluj au fost identificate cele mai multe situații de consum fraudulos de gaze naturale, iar în judeţul Iaşi, de energie electrică.

”În toate cele 914 de cazuri au fost găsite improvizații realizate de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale. Legăturile slabe sau neizolate între cabluri ori racordurile strânse cu sârmă la instalațiile de gaze naturale au pus în pericol atât copiii, cât și adulții care locuiau sau tranzitau zonele respective”, au spus reprezentanții Delgaz Grid.

De asemenea, au fost identificate izolații arse la cabluri sau legături neetanșe la instalațiile de gaze naturale, toate acestea fiind potențiale cauze generatoare de incendii într-un timp foarte scurt, de câteva secunde.

Reprezentanții companiei atrag atenția că intervenţiile ilegale afectează totodată şi consumatorii oneşti, prin întreruperea alimentării cu energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, reducerea calității serviciilor de distribuție energie electrică și gaze naturale şi duc implicit, la creşterea unor cheltuieli.

În toate cazurile au fost iniţiate măsuri pentru recuperarea prejudiciilor și au fost înaintate plângeri penale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS