Confidenţialitate

Sute de case afectate de o furtună violentă în Mureș . O fetiță de doi ani a murit

O furtună violentă a făcut dezastre în noaptea de duminică spre luni în județul Mureș.  Cea mai afectată localitate este Cuci, unde toate casele au fost grav afectate.

În localitatea Brâncovenești o fetiță de doi ani a murit strivită de un copac, care a căzut peste mașina în care se afla cu tatăl ei.

În momentul în care a început furtuna, în Brâncovenești, tatăl fetiței a făcut greșeala să se adăpostească sub un copac, însă pomul s-a prăbușit peste mașină și a ucis fetița, iar tatăl a fost rănit. Cei doi nu sunt din localitate, erau în trecere.

În cealaltă parte a județului, la Cuci, furtuna – tornadă – cum au numit-o localnicii, a măturat totul în cale.

Nu există casă care să fi rămas întreagă. Potrivit prefectului de Mureș, Lucian Goga, bilanțul este îngrijorător: au căzut 6 stâlpi de înaltă tensiune și turlele a două biserici. Acoperișul unui bloc a zburat pur și simplu. Apoi, după ce a venit ploaia, toate anexele din gospodării au fost luate de ape.

Acum, toți oamenii sunt pe case, încercând să refacă acoperișurile. Ei sunt îngrijorați deoarece în această seară se anunță o altă vijelie. Sunt ajutați de jandarmi și de lucrători ISU.