Suspiciuni de TBC la o creșă din București

Suspiciuni de TBC la o creșă din sectorul 1 al Capitalei. Primăria Sectorului 1 anunță că ample investigații medicale sunt în curs la creșa de pe strada Vrancei.

Până acum a fost confirmat un caz de TBC la una dintre infirmiere, care a fost deja internată la Institutul Marius Nasta.

Conducerea unității anunță că s-au înregistrat suspiciuni de TBC și la doi copii înscriși.

La scurt timp după confirmarea bolii la infirmieră, conducerea creșei a anunțat că toți copiii, dar și personalul vor fi supuși unor investigații medicale.

Copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-a făcut radiografie pulmonară și examen IDR. La o parte dintre aceștia rezultatul IDR a ieșit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că au TBC.

Investigațiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final, anunță conducerea creșei, care a precizat că toți copiii au fost vaccinați contra TBC la naștere, ceea ce le conferă protecție până la vârsta de aproximativ doi ani.

În plus, conducerea creșei a solicitat Direcției de Sănătate Publică București să facă în acest weekend o dezinfecție la creșa de pe strada Vrancei. La această creșă din zona Griviței a Capitalei sunt înscriși 178 de copii. La grupa la care au apărut suspiciuni de TBC sunt înscriși 13 micuți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS