Suspiciuni de corupție la Consiliul Local Giurgiu

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri, în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la Consiliul Local Giurgiu, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de corupţie şi infracţiuni de serviciu.

Faptele ar fi fost comise în 2010-2012, când la conducerea Primăriei era Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de serviciu, comise în perioada 2010-2012.

În acest caz, procurorii fac 12 percheziţii în București și județele Giurgiu și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul fiind sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţii este Consiliul Local Giurgiu.

Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, Lucian Iliescu a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Lucian Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS