Confidenţialitate

Suspendare-record pentru Ilie Năstase din partea ITF

Ilie Năstase a fost suspendat trei ani și jumătate de Federația Internațională de Tenis, pentru scandalul de la meciul de Fed Cup de la Constanța, câștigat de România în fața echipei Marii Britanii.

Forul mondial a anunțat vineri că fostul mare tenisman nu va putea să asiste la nicio competiție sub egida ITF până în 2021. În plus, va plăti o amendă de 10.000 de dolari.

Sancțiunea îi interzice, deci, lui Năstase intrarea la Cupa Davis și Fed Cup, sau la turneele ITF, care sunt de obicei concursuri mici, cu premii sub 125.000 de dolari sau competiții “futures”, pentru tineret și juniori.

El va putea fi invitat fără probleme la Grand Slam-uri, turneele Masters sau Premier, ce sunt organizate de ATP și WTA – forurile profesioniste ale tenisului masculin și feminin.

Amintim, Ilie Năstase a fost dat afară din arena de la Constanța, fiindcă le-a adresat injurii jucătoarelor dar și antrenoarelor și jurnaliștilor din Anglia, din postura de căpitan nejucător al reprezentativei României.

Deasemenea, el a avut remarci considerate ca fiind cu tentă rasistă, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

În vârstă de 71 de ani, Ilie Năstase a fost primul lider mondial din epoca modernă a tenisului, are două Grand Slam-uri câștigate: US Open și Roland Garros, a fost de 4 ori învingător la Turneul Campionilor și a pierdut finale la Wimbledon și în Cupa Davis, unde a evoluat la dublu alături de Ion Țiriac.

El va putea face apel la pedeapsa dictată de ITF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.