Confidenţialitate

„Sus cortina!” la Europa FM: „Baladele memoriei” se cântă la magnetofon la centrul „Replika”

Ionela Pop are 69 de ani, este pensionară și vine în scenă pentru a-și povesti propria istorie, precum și pe cele ale prietenelor și cunoștințelor ei. Astfel, se reconstituie în fața noastră o istorie alternativă, trecută cu vederea de discursul oficial.

Spectacolul „Baladele memoriei”, un proiect al trupei „Reactor…” din Cluj-Napoca, aduce în prim-plan povești ale generației Ionelei legate de muncă, viață socială și viață personală. Dintr-o societate care invizibilizează și desconsideră tot mai mult persoanele de vârstă înaintată, se aud și vocile unor oameni care trăiesc cu speranța într-un viitor mai solidar.

„Baladele memoriei”, care ajung pe scena Replika din București (zona cartier Tineretului) în serile de 24 și 25 octombrie 2019, documentează, arhivează și redă toate aceste narațiuni, urmărind felul în care ele au fost influențate de anii duri ai tranziției și de capitalism.

Regizorul Radu Apostol, reprezentantul Centrului de Teatru Educațional Replika, care va găzdui „Baladele memoriei”, la „Sus cortina!”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Baladele memoriei (foto: Bogdan Botaș)

Un spectacol de: Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș

Video: Mihai Stanciu

Producător: Reactor de creație și experiment

https://www.facebook.com/ReactorCluj/videos/2189025397877693

Acest eveniment face parte din programul cultural „100 de ani de România. Trei istorii secundare”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.