Surse: Vlad Voiculescu a acceptat propunerea de a fi ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu, în prezent şef de cabinet al ministrului Finanţelor, ar fi acceptat propunerea premierului Dacian Cioloş de a fi nominalizat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, spun surse guvernamentale citate de News.ro.

Premierul Dacian Cioloş ar urma să aibă o întâlnire în acest sens cu Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, în vârstă de 33 de ani, a devenit cunoscut opiniei publice după ce a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. Acesta a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea în Ministerul Finanţelor, Vlad Voiculescu revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS