Confidenţialitate

Surse politice: Nicolae Ciucă și-ar putea depune mandatul

Conducerea PNL s-a reunit, luni seară, de urgență.

Potrivit unor surse politice, premierul desemnat Nicolae Ciuca ar putea să-și depună mandatul, întrucât nu poate întruni cele 234 de voturi în Parlament pentru a fi învestit.

Conducerea filialei PNL Satu Mare a propus chiar acest lucru și a cerut continuarea negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern cu acelaşi premier desemnat sau cu altul.

Într-un comunicat al organizației, se arată ca primă opţiune de colaborare ar rămâne USR. Cealaltă opţiune ar fi o guvernare împreună cu PSD care deţine peste 30% din Parlament.

Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetăţenii României, arată PNL Satu Mare.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament, programul de guvernare şi lista miniştrilor din Cabinetul său.

Întrebat dacă are de gând să-și depună mandatul, fie pentru a evita un al doilea vot de respingere în Parlament, fie pentru a obține răgaz de negocieri, Ciucă a spus că nu a luat în calcul această opțiune și că va merge până la capăt.

PSD a anunțat că nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR, a anunțat astăzi primvicepreședintele Partidului Social Democrat. Sorin Grindeanu spune că un guvern minoritar nu oferă stabilitatea de care România are nevoie.

Nici USR nu susține un guvern minoritar și vrea refacerea coaliției.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Sebastian Zachmann: Este foarte puțin probabilă suspendarea lui Klaus Iohannis | VIDEO