Surse: Secția de nou-născuți a Maternității Giulești va fi închisă temporar, după controlul făcut de DSP

Secția de nou-născuți a spitalului bucureștean Panait Sârbu, cunoscut drept Maternitatea Giulești, se va închide temporar în scurt timp, afirmă surse oficiale pentru Europa FM.

Întrebată de Europa FM dacă ia în considerare această soluție, ministrul Sănătății – Sorina Pintea spune doar că va prezenta mâine un raport asupra cazurilor bebelușilor depistați cu infecții cu stafilococul auriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, mai mulți dintre nou-născuții de la Maternitatea Giulești au ajuns în aceste zile la Spitalul Grigore Alexandrescu. Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 13.

Alți 3 bebeluși sunt suspecți de infectare și se așteaptă rezultatele analizelor în maximum 48 de ore, iar în cazul unui bebeluș, infecția cu stafilococ a fost infirmată.

Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești neaga faptul că bebelușii s-ar fi infectat în spital.

Potrivit Mediafax, Doru Pană, susține că “Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi – infecția -apare în 48 de ore, într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS