Confidenţialitate

Încă trei copii nou-născuţi, infectați cu stafilococ

Miercuri a fost adus un bebeluş, născut pe 17 noiembrie la Maternitatea “Panait Sârbu”, cu stafilococie cutanată, iar joi alţi doi nou-născuţi au ajuns la Spitalul “Grigore Alexandrescu” cu acelaşi diagnostic.

Într-un comunicat transmis Europa FM, Spitalul “Grigore Alexandrescu” precizează că a tratat până acum 14 pacienţi, toţi în prima lună de viaţă. Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La unul s-a infirmat infecţia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în curs de investigare.

În excluvitate pentru Europa FM, surse medicale au declarat că secția de nou-născuți a spitalului bucureștean Panait Sârbu, cunoscut drept Maternitatea Giulești, se va închide temporar în scurt timp.

Între timp, purtătorul de cuvânt al maternității Giulești neaga faptul că bebelușii s-ar fi infectat în spital.

Potrivit Mediafax, Doru Pană, susține că “Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi – infecția -apare în 48 de ore, într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”