Surse: Premierul trimite Corpul de Control la TAROM și la Compania Națională de Investiții

Premierul Mihai Tudose trimite luni Corpul de Control al primului-ministru la Compania Naţională de Investiţii şi la Tarom, potrivit unor surse guvernamentale citate de news.ro.

Se pare că premierul Mihai Tudose a mers astăzi la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului chiar de mâine.

Decizia vine în contextul în care vineri, premierul Mihai Tudose i-a reproșat ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, managmentul defectuos al companiei TAROM. Compania de stat a anunţat recent pierderi de 104 milioane de lei pe primele şase luni ale anului.

Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat vineri pe premierul pe ministrul Transporturilor.

Da domnule prim-ministru, aşa este”, i-a răspuns Cuc.

„Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie”, i-a reporoşat Tudose.

Bun”, a răspuns Cuc intenţionând să vină cu o explicaţie privind Tarom, însă a fost întrerupt de premier.

Nu ştiu ce vedeţi bun în asta”, a spus scurt premierul.

Referitor la Tarom, dacă îmi daţi voie o secundă, aş vrea să fac următoarele menţiuni. Într-adevăr pierderile de la Tarom sunt cele pe care le-aţi amintit dar trebuie să ţinem cont de următorul fapt: că Tarom a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor şi totodată în urma unor decizii comerciale care au fost luate în 2016 anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de faţă se reiau şi datorită capacităţilor noi de zbor au avut şi diverse probleme tehnice la aeronave (…) lucruri pe care încercăm să le remediem. (…) Vor urma şi o serie de evaluări ale personalului de la Tarom şi bineînţeles şi disponibilizările care se impun în perioada următoare”, a explicat ministrul Cuc.

Compania TAROM este condusă din februarie de Eugen Davidoiu, numit director general cu sprijinul lui Răzvan Cuc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS