Surse judiciare: Procurorii DNA cer arestarea deputatului Sebastian Ghiță

Procurorii DNA cer ridicarea imunității în vederea reținerii și arestării deputatului Sebastian Ghiță, spun surse judiciare.

Ghiță a fost audiat la DNA Ploiești aproximativ 30 de minute. El a fost citat în această dimineață în dosarul Papici – dosar în care au fost interceptate persoane cu funcții de conducere in cadrul Parchetelor din Prahova, din Poliție, dar și din Administrația Județeană.

Sebastian Ghiţă a declarat că are calitatea de suspect în dosarul Papici şi a refuzat să facă alte comentarii. Surse judiciare spun că deputatul este suspectat de şantaj, cumpărare de informaţii, folosire de informaţii confidenţiale, dar şi că a condus mașina fără să aibă permisul valabil. DNA ar urma să ceară Camerei Deputaților avizul pentru reținerea și arestarea sa.

În acest dosar sunt vizați procurori, poliţişti şi politicieni din Prahova. Cazul a fost redeschis de DNA, iar procurorii au audiat mai mulți suspecți, între care şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Manea, dar şi procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.

Ancheta a început în 2013, când Parchetul de la Curtea de Apel Ploiești începuse cercetările într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 34 de milioane de euro. Ulterior, persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta. Procurorul DNA de atunci Lucian Papici care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS