Confidenţialitate

Surse de la Bruxelles: Comisia Europeană nu a apucat să evalueze tot documentul PNRR | AUDIO

Mai multe redacții au plublicat în ultimele 24 de ore informații care vorbeau fie despre respingerea PNRR de către Comisia Europeană, fie despre faptul că Bruxellesul a notificat Bucureștiul cu privire la faptul că documentul României nu este complet. La unele capitole precum Transporurile, Educația nu sunt explicate toate detaliile, cine construiește infrastructura propusă și unde de exemplu.

Surse din cadrul Comisiei au explicat pentru Europa FM că dacă în presă au apărut asftel de observații, ele pt fi cel mult documente de lucru, ce pot fi transmise între funcționarii celor 2 părți, firești nu doar în cazul PNRR ului României și și al celorlalte țări.

De altfel, spun aceleași surse, Comisia Europeană nici măcar nu a apucat să analizeze tot PNRR-ul României, iar termenul pentru asta este de 2 luni.

Coordonatorul PNRR, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, într-o declarație pentru Europa FM:

”Este parte din procesul tehnic de dialog și este normal să se ceară clarificări, s-au cerut și celorlalte state europene, și vom clarifica aceste întrebări”.

Fost comisar european care a gestionat miliarde de euro din bugetul Uniunii, europarlamentarul Corina Crețu spune și ea că observațiile făcute de Comisie sunt firești, însă România trebuie să lucreze mult mai bine.

”Nu știu unde în Educație sau în spitale sau abandonul școlar, o sumă estimativă de 100 de milioane de euro, fără să știm unde, în ce județe. Acest lucru arată neprofesionalism, sunt șocată că la atâția ani de la intrarea în UE noi nu avem corp de specialiști, experți, care să poată face astfel de proiecte”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desființat de specialiștii Comisiei Europene. „Pur si simplu Comisia a pulverizat PNRR.” A spus Ciolacu.

Coordonatorul PNRR, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea ii da replica:

”Dacă PNRR va fi respins de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană, să-și dea Marcel Ciolacu demisia din postul de președinte PSD. Vreau să-l provoc pe Marcel Ciolacu: Marcele, te ține acest pariu?”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru