Surprize la următoarea ediție a Festivalului George Enescu

Nici nu s-a încheiat actuala ediție, că Festivalul George Enescu le aduce românilor vești extraordinare care fac deja înconjurul lumii.

Deja, celebrul dirijor Zubun Metha a anunțat că a acceptat să devină președintele onorific al următoarei ediții, cea din 2017. Știrea a apărut inclusiv în cotidianul american New York Times.

În plus, în urma reacțiilor entuziaste ale publicului de la București, conducerea Berliner Philarmoniker a decis să revină în capitala României la ediția din 2019.

Ediția din acest an este ultima condusă ca director artistic de Ioan Holender, așa că organizatorii au negociat deja cu nume mari ale muzicii clasice.

Surse oficiale au declarat pentru Europa FM că noul director artistic al celui mai important eveniment cultural organizat de România va fi dirijorul rus Vladimir Jurowski, în vârstă de 43 de ani.

Potrivit siteului festivalenescu.ro, Jurowski a debutat în 1999 la Metropolitan Opera New York cu Rigoletto, iar de atunci a dirijat pe mari scene ale lumii.

Într-o declarație acordată Agerpres în luna februarie, Vladimir Jurowski a declarat că va promova muzica compusă de George Enescu.

Potrivit organizatorilor, un alt mare dirjor, american de această dată, Lawrence Foster a declarat că mandatul lui Ioan Holender a oferit multe evenimente mari de-a lungul timpului, însă Festivalul George Enescu are nevoie acum de ,,o schimbare majoră,, și acest afiș (n.r.cu Zubin Metha și Vladimir Jurowski) oferă tocmai acest lucru, ,,atât în imagine cât și în substanță,,.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS