Confidenţialitate

Surpriză la comisia SRI: George Maior, în Toscana, alături de Sebastian Ghiță

Audierea  directorului SRI, Eduard Hellvig, în comisia parlamentară de control a dezvăluit că și fostul director al serviciului, Geoge Maior, și-a petrecut vacanța împreuna cu Sebastian Ghiță.

Președintele comisiei, Adrian Țuțuianu, a declarat că actualul ambasador la Washington nu a fost în Seychelles, ci în Toscana , și a informat despre acest lucru în cursul anchetei interne făcute de SRI la izbucnirea scandalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Beneficiari ai concediilor alături de  fugarul Ghiță au mai fost Vasile Dâncu și Florian Coldea.

Din cauza acestor dezvăluiri, generalul Coldea și-a pierdut funcția și a fost trecut în rezervă.

În comisia de control a fost discutat și un alt caz, al generalului SRI Elena Istode, care și-a făcut concediile cu familia deputatului Cristian Rizea. Chiar dacă atît Istode cît și Coldea au justificat cu acte că au mers în vacanță pe banii lor, deputatul Adrian Țuțuianu consideră că ar fi necesară o anchetă penală temeinică.

Ca să preîntâmpine pe viitor alte scandaluri,  Serviciul Român de Informații va elabora un cod deontologic pentru ofițeri.

Documentul va fi publicat în Monitorul Oficial în cîteva zile și va stabili limitele relațiilor pe care un reprezentant al Serviciului le poate avea cu oameni de afaceri sau politicieni, a anunțat directorul SRI, Eduard Hellvig.

Pe de altă parte, președintele comisiei parlamentare de control SRI spune că ar putea continua audierile legate de dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță privind autostrada Comarnic Brașov.

Pentru clarificări ar putea fi chemați în fața comisiei fostul premier Victor Ponta dar și Sebastian Ghiță, dacă ar fi găsit.

Fostul deputat este dat în urmărire internă și internațională fiindcă se sustrage justiției.

Președintele comisiei parlamentare de control SRI a mai precizat că în perioada 2010-2012, înainte de a deveni parlamentar, Sebastian Ghiță se învîrtea în cercurile Serviciului fiindcă deținea informații legate de securitatea națională, dar nu a fost ofițer acoperit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.