Confidenţialitate

Supraviețuitor Colectiv, după sentințele din dosar: „Dacă nu semna Piedone, clubul nu funcționa. N-am scăpat de dureri, de operații, de coșmaruri”

Adina Apostol, unul dintre supraviețuitorii tragediei din Colectiv, a vorbit pentru Europa FM despre sentințele date joi de Curtea de Apel București în dosarul amânat de ani de zile.

Spune că este dezamăgită de sentința dată primarului Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, care a primit mai puțin de jumătate din pedeapsa acordată în primă instanță:

„Oricum sunt foarte dezamăgită pentru că știam că de asta se trage de acest dosar de urechi, se lungește din decembrie această sentință, ca să ia domnul Piedone mai puțin.(…) Dacă nu semna el, acel club nu avea voie să funcționeze. De la cât a luat prima oară, la Piedone s-a scăzut mai mult de jumătate din sentință, de ce?”

Adina a mai declarat că nu este mulțumită nici de pedeapsa în cazul pompierilor care au avizat funcționarea clubului:

„Până la urmă ei au dat voie să se întâmple nenorocirea asta, au lăsat să funcționeze clubul așa. Dacă nu era în regulă ar fi trebuit să îl închidă, nu să-i lase să funcționeze așa sau să spună ce modificări ar trebui să aducă clubului. Eu sunt de părere că și ușilea alea din acel container, dacă erau uși din alea de urgență pe care, dacă apeși pe acea clapetă se deschid, dacă erau așa nu erau atâtea victime, asta este sigur, dar au fost niște uși amărâte din termopan.”

Sentințele definitive nu pot încheia capitolul Colectiv, spune Adina Apostol:

„Pentru mine Colectiv va fi pentru tot restul vieții pentru că sunt alt om, am început totul de la zero, n-are cum să mai schimbe cu ceva viața mea sau n-are cum să încheie un capitol. Fiecare ne vedem de viață, să fim fericiți așa cum putem, dar urmele de pe corpul nostru spun altceva și nu poți să le uiți că le vezi în fiecare zi în oglindă. Coșmarurile sunt acolo tot timpul, n-am scăpat de atacuri de panică, de fricile de a intra într-un spațiu închis, de dureri, de operații.”

În ceea ce privește speranța că lucrurile se vor schimba în bine, Adina Apostol mărturisește:

„Cu speranța asta o să murim, din păcate, pentru că oricum am văzut că nu s-a întâmplat nimic în acești ani, știm foarte bine câte incendii au mai fost în spitale, în cluburi.”

Citiți aici ce sentințe a dat Curtea de Apel București în dosarul „Colectiv”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea