Confidenţialitate

Suporterii revin în tribune și pot ocupa 25% din locuri. Ministrul Sportului: O veste extraordinară. Dansam de unul singur

Măsura se aplică indiferent de sport. Pentru acces, suporterii trebuie să fi terminat vaccinarea anti-Covid de 10 zile, să aibă test PCR sau rapid negativ. Se vor putea face teste rapide și la intrarea în stadioane.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak:

„După un an și ceva în care sportul românesc a suferit atât de mult, a fost realmente închis și, mai mult decât atât, sportul nu există fără suporteri. Vom da o veste , pentru mine extraordinară, ieri seară chiar dansam de unul singur, 25% este procentul spectatorilor pe stadion fără birocrație, adică organizatorii să se organizeze, să respecte acele proceduri de a intra în stadion.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru un procent mai mare de 25%, organizatorii de evenimente sportive în aer liber trebuie să solicite aprobări de la autorități. La fel se întâmplă cu evenimentele sportive desfășurate în interior:

„Cu siguranță în perioada următoare vom reuși să deblocăm și această situație. Mai mult de 25 de procente, avem nevoie pentru situații excepționale, avem nevoie de aceste solicitări, din partea organizatorului către noi, dar este o știre fantastică pentru noi toți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Federația Română de Fotbal anunță că este pregătită pentru organizarea finalei Cupei României, de sâmbătă, dintre Astra și Universitatea Craiova.

Va fi primul meci oficial la care va fi permis accesul spectatorilor. Biletele vor fi puse în vânzare după ce va apărea în Monitorul Oficial ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Sportului privind regulile pe stadioane. Vânzarea biletelor se va face exclusiv online.