Confidenţialitate

Sunteţi pentru sau împotriva manualelor digitale?

Vă invităm astăzi să comentați și să judecați modul în care ministerul Educației intenționează să modernizeze școala prin introducerea lecțiilor digitale.

După un eșec lamentabil anul trecut în încercarea de a introduce manualele pe tabletă, ministrul educației a fost sacrificat, dar licitația s‐a desfășurat și a fost adjudecată acum două săptămâni.

De acum începe așadar procesul de introducere a lecțiilor digitale la clasele primare. Concomitent însă, unele asociații de părinți și profesori susțin că tableta, telefonul mobil și internetul în general sunt dăunătoare pentru dezvoltarea psihică și chiar fizică a copiilor.

Ele n‐ar trebui așadar introduse de la vârste mici, iar întreg proiectul ministerului Educației ar fi sortit eșecului.

Pe de altă parte, știm cu toții că un adult care nu știe să folosească internetul nu prea are șanse în zilele noastre să‐și găsească o slujbă bună, așadar, dezbaterea
este de fapt, în ce măsură școala ar trebui sau nu să îi educe și să îi familiarizeze pe copii cu acest mediu virtual.

Manualele digitale sunt diavolul zilei de astăzi, iar dumneavoastră sunteți chemați să vă pronunțați pentru sau împotriva lor.

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/avocatul-diavolului-20-februarie-2015?in=europafmromania/sets/avocatul-diavolului-cu-moise”]