Summitul G20 de la Hamburg a început cu o discuție despre lupta împotriva terorismului

Summitul G20, care reunește la Hamburg lideri ai principalelor economii ale lumii și ai puterilor emergente, a început vineri cu o reuniune axată pe terorismul internațional, în timp ce pe străzile orașului din nordul Germaniei s-au înregistrat noi confruntări între forțele de ordine și protestatari, informează EFE.

După ce liderii G20 vor analiza lupta împotriva terorismului jihadist, la summit vor fi abordate două dintre cele mai spinoase subiecte de la reuniune ca urmare a lipsei de consens cu Statele Unite: comerțul liber și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Preşedintele american Donald Trump se alătură celorlalţi şefi de stat şi de guverne în cadrul primei sesiuni a summitului G20 de două zile, la Hamburg în Germania, relatează The Associated Press.

Din G20 fac parte: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Canada, Coreea de Sud, Germania, Franţa, Marea Britanie, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Turcia, Statele Unite.şi Uniunea Europeană (UE).

Regele Arabiei Saudite Salman nu participă la summit, însă regatul este reprezentat de ministrul de stat Ibrahim al-Assaf.

La summit mai participă Olanda, Norvegia, Spania, Guineea, Senegalul, Singapore şi Vietnamul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS