Confidenţialitate

Suma totală alocată de Guvern pentru românii care găzduiesc refugiați ucraineni. Cum decontezi cheltuielile | AUDIO

45 de milioane de lei din Fondul de rezervă: este suma totală alocată de guvern pentru românii care găzduiesc refugiaţi din Ucraina. Aceștia vor putea deconta cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru a beneficia de această decontare trebuie depuse la fiecare început de lună mai multe documente la sediul administrațiilor locale.

Printre aceste documente se află și o cerere tip. Aici trebuie completat numele celui care cere decontarea cheltuielilor pentru hrană și cazare.

Dedesubt trebuie notate numele și prenumele persoanelor găzduite din Ucraina, perioada și numărul de zile. Alături de această cerere este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere privind veridicitatea informațiilor și o copie după actul de identitate.

„Cetățenii români care găzduiesc cetățenii ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiți cu cazarea în valoare de 50 de lei pe zi. Este reglementată, de asemenea, recuperarea sumelor cheltuite cu hrana”, a spus Nicolae Ciucă.

Banii pot fi primiți în numerar, dar și pe card. Valoarea totală alocată de guvern este de 45 de milioane de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Fiicele lui Putin și fiica lui Lavrov, sancționate de Marea Britanie. Oficialii: „Vrem să atacăm stilul de viață luxos al cercului apropiat Kremlinului” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.