Confidenţialitate

Suciu (BNR), despre majorarea pensiilor cu 40%: Am avea un deficit bugetar cum nu am mai avut vreodată | AUDIO

O eventuală majorare a pensiilor cu 40%, dar și alte cheltuieli care nu au susținere bugetară, ar putea duce la un deficit bugetar de 11%, o cifră pe care România nu a mai avut-o niciodată, spune purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

El a explicat la Europa FM că și în alte țări a crescut deficitul bugetar în această perioadă, dar nu la un nivel extrem de ridicat, iar creșterea a fost provocată de pandemia de coronavirus:

Măsurile sunt, evident, unele care vor împovăra semnificativ și aproape grav bugetul. Pornim deja de la deficite semnificative. Valoarea pe care grupul nostru a făcut-o și este pe site-ul BNR arată că deficitul va trece de 11% anul acesta. Cifra aceasta nu am avut-o niciodată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Suciu mai spune că aprobarea unor cheltuieli pe care România nu și le permite va afecta pe termen lung capacitatea țării noastre de a se împrumuta.

Reamintim, Parlamentul se întrunește marți în ședință pentru a aproba creșterea pensiilor cu 40% și majoarea salariilor profesorilor începând cu acest an.