Confidenţialitate

Suceveanul infectat cu noua tulpină SARS-CoV-2 a intrat în contact cu 4 persoane | AUDIO

Suceveanul infectat cu noua tulpină de SARS-CoV-2 a intrat în contact direct cu 4 persoane. Cel puțin așa rezultă din ancheta epidemiologică derulată de angajații Direcției de Sănătate Publică Suceava, instituție care a anunțat că toate cele 4 persoane au fost plasate în carantină.

Bărbatul în cazul căruia s-a descoperit noua tulpină a virusului are 38 de ani și a revenit în România din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie.

După revenirea în țară, el a intrat în carantină la domiciliu și după câteva zile a prezentat simptome de Covid-19. A fost testat pozitiv pe data de 9 ianuarie, ocazie cu care a fost internat în Spitalul Orășenesc Siret, iar din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava.

Având în vedere istoricul de călătorie în Marea Britanie, pe 14 ianuarie au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, pentru identificarea tulpinii de SARS-CoV2.

În paralel, secvențierea a fost realizată și în scop de cercetare, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Pacientul a rămas internat în Spitalul Suceava până pe data de 22 ianuarie, când a fost externat la cerere.

Pe 24 ianuarie a revenit la spital acuzând dureri abdominale și a fost reinternat, la secția de Boli Infecțioase, unde se află și în prezent pentru investigații și tratament. Acest caz este al patrulea confirmat oficial până acum în România, dar primul în care o persoană infectată a călătorit în Marea Britanie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu