Suceva: Anchetă la Spitalul de Urgență în cazul infecțiilor intraspitalicești

Este ancheta la Spitalul de Urgenta din Suceava după ce un bebeluș a murit la 27 de ore de la naştere din cauza unei infecţii cu o bacterie periculoasa. Iniţial, medicii au acuzat mama că şi-ar fi infectat copilul, fiind purtător al bacteriei. Analizele au arătat însă că bebeluşul a fost infectat în spital.

Bacteria ucigaşă a fost depistată în 60% dintre probele prelevate din spital. Probleme similare sunt și la Spitalul din Bârlad unde o pacientă cu edem pulmonar, a intrat în comă după ce a luat din spital o bacterie periculoasă şi a făcut complicaţii.

Rezultatul autopsiei făcute de medicii legiști din Suceava a arătat că bebeluşul a fost ucis de o bronhopneumonie congenitală provocată de o infecţie cu bacteria Pseudomonas. Inițial medicii suceveni le-au spus părinților că bebeluşul ar fi luat bacteria de la mamă, însă analizele efectuate de DSP i-au contrazis.

În schimb, bacteria a fost descoperită în 60% dintre probele recoltate de la Spitalul Judeţean Suceava. Părinții bebelușului decedat au făcut plângere la Colegiul Medicilor şi spun ca vor solicita și o anchetă penală faţă de cadrele medicale de la Spitalul din Suceava.

O altă anchetă este în desfășurare la spitalul din Bârlad. Aici o pacientă internată la secţia ATI a suferit o infecţie provocată de o bacterie intraspitalicească periculoasă, rezistentă la antibiotice. Directorul medical al spitalului, Gabriela Daniș a declarat că pacienţii de la Terapie intensivă fac frecvent infecţii. Numai în ultima lună, spitalul din Bârlad a raportat 13 infecţii nosocomiale, adică jumătate din numărul total al infecţiilor anunţate în tot judeţul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS