Confidenţialitate

Suceava: Un tată este acuzat că și-a suspus copiii la muncă silnică ani întregi. Nu aveau voie să meargă la școală sau să se joace

Un bărbat care și-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori pe care îi avea a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism Suceava. Faptele de care este acuzat bărbatul s-au petrecut timp de 16 ani, iar între timp copiii au ajuns în plasament la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Bărbatul, care este cercetat în stare de arest, deținea o fermă de măgari la marginea drumului european 85, între Suceava și Siret.

În perioada 2006-2022, acesta i-ar fi obligat pe copii să presteze activități agricole de creștere și de îngrijire a animalelor. Aceste activități se derulau atât la ferma de animale, cât și la o fabrică de cauciucuri dintr-un sat vecin.

Potrivit anchetatorilor, copiii ar fi fost treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și ar fi fost forțați să muncească până seara târziu.

De multe ori, tatăl recurgea la acte de agresiune, atât fizică dar și psihică, pentru a-și convinge copiii să muncească.

Mai mult, minorilor le era interzis să meargă la școală, dar și să se joace cu alți copii.

Tatăl este acuzat acum de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar vineri va fi dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava pentru emiterea unui mandat de arestare de 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Suceava: O femeie s-a ales cu două dosare penale după ce le-a eliberat unor mame acte false pentru a obține indemnizații de creștere a copiilor