Confidenţialitate

Suceava: Șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean, reținută pentru luare de mită. Mai mulți pacienți s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă

A fost reținută de polițiști șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava. Surse din presa locală spun că măsura vine în urma unui flagrant pentru luare de mită, o acțiune a ofițerilor de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava. Decizia de reținere a fost luată joi-noapte, după mai multe ore de audiere.

Cel mai probabil, acțiunea a pornit în urma denunțului unui pacient, declară surse pentru presa suceveană.

În ultimele săptămâni, mai mulți pacienți care suferă de cancer s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă, notează „Monitorul de Suceava”.

Joi după-amiază, a fost organizat un flagrant pentru luare de mită și, ulterior, au urmat câteva ore de audieri și de percheziții în birouri.

Vizat a fost și ambulatoriul secției de Oncologie dar și autoturismul șefei secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava.

În noaptea de joi spre vineri, doctorița Anca Ababneh Dumitrovici a fost reținută și dusă în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În anul 2019, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava se afla între primele cu un management anticorupţie.

Citește și: România oprește temporar exportul unor antibiotice și antitermice. Comisia Europeană a aprobat cererea autorităților