SUCEAVA: Poliţiştii vor fi dotaţi cu maiouri antiglonţ şi anti-înjunghiere

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava va achizitiona prin licitație publică 125 de maiouri antiglonţ şi anti-înjunghiere.

Decizia a fost luată după tragedia care a avut loc în vara acestui an în Gara Burdujeni, când un agent de poliţie de la Transporturi Feroviare, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis cu un cuţit.

Maiourile vor avea dimensiuni diferite, iar pentru achiziţia lor IPJ Suceava a alocat 125.000 de lei, transmite Sorin Saizu, corespondent Europa FM.

Pentru a fi siguri că maiourile vor salva viaţa poliţiştilor dacă sunt atacaţi, sefii politiei sucevene solicită firmei care va câştiga licitaţia să ofere o mostră a produsului pentru verificarea specificaţiilor solicitate, dar şi certificate de conformitate, de garanţie şi buletinele de încercări.

Cel mai probabil acestea vor ajunge la politisti in prima parte a anului viitor.

În luna iulie, Sorin Vezeteu, un poliţist de la Transporturi Feroviare, în vârstă de 36 de ani, a fost înjunghiat mortal pe peronul Gării Burdujeni de un bărbat de 23 de ani.

Poliţistul a fost înjunghiat de mai multe ori în zona gâtului.

Criminalul a fost arestat, însă s-a spânzurat în Penitenciarul Botoşani înainte de a primi sentinţa pentru fapta comisă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS