Confidenţialitate

Suceava: PNL, cu cei mai mulți primari, a obținut cu 4 procente mai puțin față de PSD la parlamentare

Marele pierzător ale alegerilor de duminică din județul Suceava este PNL. Partidul condus pe plan local de Gheorghe Flutur s-a clasat doar pe locul doi, la circa 4 procente în spatele PSD, care a câștigat alegerile atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

După centralizarea proceselor verbale din cele 560 de secții de votare din județul Suceava, PSD a câștigat alegerile pentru ambele camere ale Parlamentului.

Social-democrații au fost creditați cu 28,16% la Camera Deputaților și 28,56% la Senat. Cu toate că PNL avea în județ cei mai mulți primari, dar și președinția Consiliului Județean Suceava, la alegerile de duminică a obținut doar ceva mai mult de 24%.

AUR a fost cel de-al treilea partid în județul Suceava. Formațiunea condusă de George Simion a reușit unul din cele mai bune scoruri la nivel național.

Dacă la Camera Deputaților AUR are un procent de 14,45%, la Senat scorul este chiar mai bun, de 14,73%.

În schimb, alianța USR-PLUS a avut un scor mai bun în municipiul Suceava, respectiv 17%. La nivel de județ, USR-PLUS s-a clasat abia pe locul patru, primind 9,7% din voturi pentru Camera Deputaților și 10,57% pentru Senat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Alexandru Neagu