Confidenţialitate

SUCEAVA: Paradox al carantinei, în comuna Moara | AUDIO

Satele sucevene Vorniceni Mici și Vornicenii Mari nu au fost plasate în carantină, deși se află pe raza teritorială a comunei Moara, care a fost inclusă pe lista roșie a focarului de COVID-19 din județ.

Aceeași situație se întâlnește și la Liteni, unde cele mai multe dintre gospodării sunt în zona de carantină, dar nu și celelalte.

În aceste condiții, oamenii din afara zonei spun că nu se pot deplasa în centrul comunei pentru a-și rezolva probleme de ordin administrativ sau de altă natură, în afara celor prevăzute de ordonanțele militare.

Mai mult, doi localnici din Liteni au și fost amendați cu câte 2.000 de lei la revenirea la domiciliu, după ce au mers la Moara sau în Suceava pentru a cumpăra tratamente pentru animale.

Anomalia din comuna Moara a fost sesizată de primarul Eduard Dziminschi, care i-a anunțat atât pe prefectul de Suceava, cât și pe șeful Poliției Județene.

Pentru ca situația să revină la normal ar trebui instituite două filtre de control, iar în acest fel toată comuna Moara ar fi în carantină.

Reprezentanții Poliției Suceava spun că zona de carantinare a fost stabilită de pe anumite linii geografice și nu neapărat pe unitate administrativ teritorială. În plus, înființarea unui nou filtru de control ar presupune suplimentarea personalului, ceea ce este aproape imposibil în acest moment.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu