Confidenţialitate

Suceava: O treime dintre polițiștii ce au vrut să devină ofițeri au picat examenul psihologic | AUDIO

Aproape o treime dintre agenții de poliție din Suceava care s-au înscris la concursurile pentru trecerea în rândul ofițerilor nu au luat examenul psihologic.

Este cel mai mare grad de respingere a candidaților la nivel național, motiv care a provocat nemulțumirea unora dintre aspiranții la gradul de ofițer.

Concret, proba psihologică a examenului pentru trecerea în corpul ofițerilor a fost picată de 60 din cei 212 candidați înscriși.

Cinci dintre polițiștii care nu au trecut examenul și-au exprimat nemulțumirea în scris și au trimis o reclamație către conducerea Inspectoratului General al Poliției Române.

Unul dintre argumentele aduse este acela că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea și alegerea subiectelor pentru testare.

Semnatarii reclamației au mai arătat că la Suceava au fost declarați inapți aproape la fel de mulți candidați ca în toate celelalte județe ale țării.

În unele județe au fost cel mult 3-4 candidați care nu au trecut examenul psihologic, în timp ce în multe cazuri nu a fost respinsă nici o persoană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu