Confidenţialitate

SUCEAVA: Nou focar de COVID-19, la căminul de bătrâni al unei mănăstiri. 70 de persoane infectate

Un nou focar de COVID-19 a apărut în județul Suceava. De această dată este vorba de un cămin de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești, acolo unde au fost confirmate peste 70 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Este al patrulea centru de acest fel din județ, unde apar îmbolnăviri în masă, iar numărul total al celor infectați depășește cifra de 500.

Problemele de la căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești au apărut după ce două persoane internate aici au decedat.

Este vorba de doi bărbați, unul de 65 și altul de 69 de ani, a căror moarte a fost declarată la 30 aprilie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Imediat după ce s-a confirmat că cele două persoane au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19, s-a decis testarea tuturor celor internați, dar și a angajaților căminului.

Rezultatele au arătat că 63 de pacienți au contactat noul coronavirus, precum și nouă dintre angajați.

Manuela Trifan, directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică, a declarat că toate cele 72 de persoane vor fi internate etapizat la Spitalul Județean Suceava.

Pentru că la căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești nu există cadre medicale, monitorizarea celorlalți beneficiari care nu s-au infectat și care sunt internați acolo se va realiza cu ajutorul unui medic și a unei asistente de la Spitalul din Fălticeni.

Comitetul pentru situații de urgență a dispus efectuarea unei dezinfecții totale în centrul de bătrâni, precum și dotarea cu echipamente pentru personal și pacienți, constând în combinezoane, măști și mănuși de protecție.