SUCEAVA: Medic militar, infectat cu noul coronavirus | AUDIO

Un medic militar detașat să ajute personalul Spitalului Judetean Suceava a fost infectat cu noul coronavirus.

Este cel dintâi caz înregistrat în rândul cadrelor militare la această unitate.

Potrivit actualei conduceri a SJU Suceava, medicul o formă ușoara a bolii.

Managerul militar al unității a declarat că, pentru moment, nu este cunoscută sursa exactă a contaminării. Colonel-doctorul Daniel Derioiu  a insistat că nu ar fi vorba despre neglijență, lipsa echipamentelor de protecție sau a instructajului, ci de un incident „aproape inevitabil” într-un spital COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul militar brașovean Daniel Derioiu a preluat conducerea interimară a SJU Suceava, la 2 aprilie, după ce peste 200 de cadre medicale ale unității au fost infectate cu noul coronavirus.

Municipiul Suceava și 8 localități limitrofe au fost închise, prin ordonanță militară, ca urmare a înmulțirii cazurilor de SARS-CoV-2 și a deceselor cauzate de boala pe care acest virus o provoacă, anume COVID-19.

La nivel național, în prezent, 812 cadre medicale sunt infectate cu noul tip coronavirus, a anunțat Institutul National de Sănătate Publică.

Raportarea include datele prelucrate până la data de 10 aprilie. Din totalul cadrelor medicale, 429 sunt din Suceava, iar 103 din București.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns, duminică, la 6.300, în creștere cu 310 cazuri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt raportate în județul Suceava (1.661). Bilanțul epidemic al deceselor a urcat 306.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS