SUCEAVA: Încă un spital închis din cauza contaminării cu coronavirus

Un spital de îngrijiri paliative din județul Suceava a fost închis astăzi de Direcția de Sănătate Publică, după ce pacienți și angajați de aici au fost depistați cu COVID-19.

Măsura închiderii este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, timp în care toate persoanele din spital vor fi monitorizate pentru a se vedea care este evoluția stării lor de sănătate.

Spitalul de îngrijiri paliative care a fost închis se află în localitatea Ilișești.

În urma testării s-a stabilit că 43 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus, respectiv 11 angajați ai spitalului și 32 de pacienți.

Imediat după ce au aflat rezultatele testării, reprezentanții DSP Suceava au decis să închidă spitalul.

Medicul Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava, a precizat că o parte din personalul confirmat pozitiv a fost de acord să rămână în spital pentru a îngriji în continuare pacienții.

Măsura închiderii spitalului a fost luată în favoarea pacienților, dar are menirea de a-i proteja și pe angajați de familiile lor pentru următoarele 14 zile.

Ceilalți salariați ale căror rezultate au fost negative au fost trimiși acasă, unde vor sta în autoizolare pentru două săptămâni.

Medicul Manuela Trifan a spus că majoritatea celor confirmați pozitiv sunt asimptomatici sau au forme ușoare a infecției cu COVID-19.

În cazul în care simptomele se vor agrava, persoanele respective urmează să fie transferate la Spitalul Județean Suceava.

Acesta este primul spital de paliative din județul Suceava unde se înregistrează îmbolnăviri cu noul coronavirus, dar în perioada următoare vor fi verificate și celelalte centre de acest fel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS