Confidenţialitate

Suceava: Încă un liceu din județ închis după ce profesorii s-au infectat cu coronavirus | AUDIO

Încă un liceu din Suceava şi-a închis porţile pentru elevi, după ce patru profesori au fost confirmaţi cu coronavirus. Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni care va face de acum cursuri doar online, transmite corespondentul Europa FM.

Colegiul este a doua unitate de învățământ din județul Suceava care trece pe scenariul roșu după numai două zile de școală. Printre cei 4 profesori confirmați cu SARS-CoV2 se află atât directorul, cât și directorul adjunct. Toate cele 4 cadre didactice de la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu sunt asimptomatice și se află în izolare, la domiciliu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava spun că nici unul dintre profesorii din Fălticeni nu și-a luat concediu medical și toți au preferat să susțină cursurile de acasă.

Scenariul roșu, cu lecții doar online, se aplică de astăzi și la Colegiul Național Mihai Eminescu din Suceava. Aici, au fost confirmate cu noul coronavirus un număr de 6 cadre didactice, printre care directorul și directorul adjunct.

La această unitate de învățământ s-a închis și internatul unde erau cazați elevii, dar și grădinița care funcționa în aceeași curte.

Până acum, în județul Suceava sunt peste 40 de profesori depistați cu Covid-19, dar nici unul dintre ei nu prezintă forme severe ale bolii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu