Confidenţialitate

SUCEAVA: Focarul de COVID-19 este în scădere

Focarul de nou coronavirus de la Suceava se reduce, potrivit conducerii autorităților sanitare.

Numeroase teste, efectuate în ultimele zile, au fost negative.

Șefa Direcției de Sănătate Publică, Manuela Trifan, a apreciat că lucrurile „sunt pe un trend bun”.

În data de 4 mai, în județ, din cele peste 3.000 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, mai erau pozitive 1.322, iar în municipiul Suceava numărul persoanelor infectate era de 402.

În plus, din testele care s-au efectuat în ultimele zile, inclusiv la Spitalul de Urgență, aproximativ 70% au fost negative.

În ceea ce privește ridicarea măsurilor de carantină în Suceava și cele opt localități învecinate se va ține cont de numărul de cazuri la mia de locuitori.

În cazul în care proporţia nu va depăși 3%, carantina va putea fi ridicată, dar o decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare.

Practic, cele mai vulnerabile puncte sunt acum căminele sociale și pentru bătrâni, unde pot apărea noi focare în orice moment.

În cursul zilei de miercuri, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Putna.

Măsura a fost luată după ce un călugăr de aici a fost internat în Spitalul Județean Suceava, în stare foarte gravă, direct în secția de Terapie Intensivă.

Analizele au arătat că este infectat cu noul coronavirus, iar ulterior a fost transferat cu un elicopter la Institutul Matei Balș din București.