Confidenţialitate

Suceava: Focar de COVID la Primăria Todirești. Doar 4 angajați cu teste negative | AUDIO

15 angajați ai Primăriei Todirești, județul Suceava, inclusiv primarul, au fost depistați pozitivi cu SARS-CoV2. Activitatea Primăriei se desfășoară acum în regim de avarie și asta pentru că la serviciu mai sunt acum doar 4 oameni.

Focarul de COVID de la Primăria Todirești a pornit de la un angajat care săptămâna trecută s-a simțit rău, transmite corespondentul Europa FM.

Bărbatul a mers la testare, iar vineri s-a confirmat că este infectat cu coronavirus. Pentru că toți angajații Primăriei au intrat în contact cu persoana bolnavă, primarul Vasile Avram le-a cerut tuturor angajaților să își facă testul.

Rezultatele au venit în cursul zilei de marți și din cei 19 angajați s-a dovedit că 15 sunt pozitivi, iar 4 sunt negativi. Alte două persoane au refuzat să facă testarea, motiv pentru care nu vor mai fi primite în instituție o perioadă de timp.

Dintre persoanele infectate cu SARS-CoV2 majoritatea sunt asimptomatice sau au simptome ușoare.

Nu la fel stă situația și în cazul primarului Vasile Avram, care a decis să meargă la Spitalul Județean Suceava pentru o evaluare mai amănunțită. Între timp, sediul Primăriei Todirești a fost dezinfectat, iar accesul persoanelor străine este restricționat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu