Confidenţialitate

SUCEAVA: Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret

 

Focar de Covid la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, unde s-au îmbolnăvit atât angajați, cât și pacienți.

Totul a plecat de la o petrecere la care au participat mai mulți angajați ai spitalului, unii dintre ei reveniți din concediu.

Managerul spitalului de Psihiatrie din Siret, Tiberiu Rotaru, a precizat că în cursul zilei de duminică au fost confirmați cu noul coronavirus trei angajați și trei pacienți. Primele concluzii arată că pacienții au contactat boala de la angajați, după ce aceștia au luat parte la o petrecere la care au fost prezenți alți cinci colegi recent reveniți din concediu. Înainte de a se întoarce la serviciu, cei cinci angajați au fost testați și rezultatele au arătat că sunt pozitivi.

Ulterior, au fost testați și ceilalți angajați ai Spitalului de Psihiatrie care au participat la petrecere, iar trei dintre ei fost confirmați pozitiv. Managerul unității spitalicești din Siret a spus că angajații depistați cu SARS-COV 2 în cursul zilei de duminică rămân pe secție, iar cei confirmați anterior sunt în izolare la domiciliu. Pavilionul unde a fost descoperit focarul a fost carantinat, deși atât pacienții cât și angajații sunt asimptomatici.

Astăzi urmează să fie testați toți cei 30 de pacienți și cei 30 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Siret, iar în funcție de rezultate se va decide ce măsuri trebuie luate.