Suceava: Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru se desfășoară între 4 și 11 iulie

Ediția a III-a a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru de la Suceava se deschide în data de 4 iulie. Timp de o săptămână, cele mai importante școli de teatru din țară și patru școli invitate din estul Europei vor prezenta cele mai reprezentative producții. Spectacolele vor fi prezentate în două locații, la Teatrul “Matei Vişniec” şi la sala “Joseph Schmidt”. Intrarea este liberă.

Din România, participă Universitatea de Arte Târgu Mureş, Facultatea de Arte a Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru a Universității din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti.

Cele patru şcoli de teatru invitate din Europa de Est sunt Academia de Muzică şi Arte Plastice Chişinău, Şcoala de Film din Lodz, Polonia, Universitatea de Arte din Bratislava, Slovacia și Academia Naţională de Teatru şi Film din Sofia, Bulgaria.

Director al Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru este profesorul Paul Chiribuță, UNATC București.


„Ne-am orientat anul acesta spre școli care vin din spațiul est-european, preconizând dezvoltarea acestui festival, care poate genera și proiecte la nivel european, balcanic și cred că aceasta ar fi direcția pe care acest festival ar trebui să se dezvolte în viitor”. Paul Chiribuță


 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS