Confidenţialitate

Suceava: Doi lei au scăpat din cușcă la Zoo Rădăuţi | AUDIO

Doi lei au ieșit din cușca lor, joi dimineaţă, la Grădina Zoologică din Rădăuţi. Autorităţile locale au emis un mesaj Ro-Alert, îndeamnând populația să evite zona parcului.

„A fost semnalată prezenţa necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuţi, în proximitatea Zoo. Evitaţi zona şi fiţi prudenţi. Păstraţi distanţa faţă de animale şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acestea sau să le hrăniţi”, se precizează în mesaj.

Alerta s-a dat înainte de ora 9.00. În mesajul primit pe telefoanele mobile, locuitorii din Rădăuți erau anunțați că a fost semnalat prezența necontrolată a doi lei în zona grădinii zoologice. Oamenilor li s-a cerut să nu se apropie de animale și să nu le fotografieze.

Situația s-a lămurit în scurt timp. Leii au ieșit din cuști în timp ce se făcea curățenie, într-un moment de netaneție al îngrijitorilor.

Din fericire, angajații de la zoo Rădăuți au reușit să închidă porțile, iar leii au rămas în incinta parcului. A fost chemat un medic veterinar care a tranchilizat animalele, iar ulterior acestea au fost introduse înapoi în țarcurile special amenajate.

Conducerea Primăriei Rădăuți și-a cerut scuze pentru acest incident și a precizat că nu a existat nici un moment vreun pericol pentru integritatea locuitorilor orașului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.