Confidenţialitate

Suceava: Doi dintre cei patru examinatori cercetați penal pentru luare de mită nu revin la vechile posturi | AUDIO

Examinatorii de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, cercetați penal în cazul șpăgilor de la ”fabrica de permise”, nu vor putea reveni în activitate pe vechile posturi. Decizia a fost luată de procurorii DNA.

Doi din cei patru examinatori care în dimineața zilei de luni au revenit la muncă au fost audiați, din nou, de procurorul de caz de la Direcția Națională Anticorupție Suceava.

Celor doi li s-a interzis pentru o perioadă de 30 de zile să-și exercite meseria în care au comis faptele de corupție pentru care sunt cercetați. Mai exact, aceștia au interdicția de a profesa în calitate de agent examinator.

Celelalte două persoane aflate în aceeași situație vor fi audiate marți la sediul DNA, când se așteaptă să fie luate măsuri similare. Totul a plecat de la faptul că la Serviciul Permise și Înmatriculări este o criză acută de personal în rândul examinatorilor la proba practică.

Această criză a venit pe fondul anchetei procurorilor anticorupție, care au descoperit aici o uriașă schemă de fraudare a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Cei patru examinatori au fost arestați la finalul lunii noiembrie a anului trecut, iar ulterior un judecător i-a plasat sub control judiciar. Angajații de la Permise și Înmatriculări aveau o serie de interdicții, dar nu și cea de a-și exercita meseria în care au comis faptele de care sunt acuzați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu