SUCEAVA: Doar jumătate din efectivul de cadre al Spitalului Județean își continuă activitatea

Doar jumătate din personalul Spitalului Județean Suceava își continuă activitatea la momentul actual.

Unitatea a devenit focar de nou coronavirus. Situația a forțat demiterea conducerii unității sanitare.

“Din păcate, în fiecare zi vin rezultate și așteptăm rezultate care să ne confirme dacă nu cumva și alți colegi au fost infectați. În momentul de față, aproape de 50 la sută suntem în activitate”, a declarat pentru Mediafax managerul interimar al spitalului.

Florin Filip a dat asigurări că în toate secțiile pacienții vor fi consultați și tratați de medici, iar acolo unde nu există niciun doctor vor veni colegi din secții cu specializări apropiate.

„Nu există nicio secție în care să nu fie văzuți pacienții sau să nu se scrie medicația. Acolo unde au fost patru medici, acum mai este unul singur sau vine un coleg dintr-o altă secție” explicat acesta.

În acest context, a fost emisă o dispoziție prin care cadrele medicale care nu pun probleme în autoizolare să revină la serviciu înaintea expirării celor 14 zile.

“Se va face o analiză punctuală pe fiecare caz și împreună cu DSP Suceava și DSP Iași, vom face acest lucru pentru că avem nevoie de personal medical care să îngrijească pacienții”, a precizat managerul.

La Spitalul din Suceava, în prezent, sunt internați peste 200 de pacienți cu COVID-19.

Pentru că a rămas fără unul dintre medicamentele din schema de tratament a bolnavilor, unitatea a cerut ajutor din alte județe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS