SUCEAVA: Decese de COVID-19 din aprilie, raportate oficial abia după o lună

Autoritățile au raportat, vineri dimineață, șase decese noi de COVID-19 survenite la Spitalul Județean din Suceava.

Printre ultimii pacienți, sunt oameni care au pierdut lupta cu virsul în cursul lunii aprilie, unii chiar la începutul lunii, şi care nu au fost raportaţi către DSP, aşa cum legea o cere.

„Spitalul nu a raportat tot la timp şi am fost nevoiţi să îi adunăm pe toţi cei din urmă. Acum s-au reglat conturile”, a declarat, pentru Mediafax şefa DSP Suceava, Manuela Trifan.

Tocmai pentru rezolva problemele organizatorice şi a limita efectele epidemiei din Suceava, din 3 aprilie, conducerea Spitalului Judeţean din Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari. Ieri, aceştia au plecat şi a venit la coordonare o echipă de medici din spital. Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Nelu Tătaru a cerut echipei care a fost coordonată de secretarul de stat Ionel Oprea o evaluare completă a situaţiei de la Suceava, care include şi modul de raportare a deceselor.

Un alt deces, survenit în 30 martie, a fost descoperit de DSP după o lună. Acesta a fost întregistrat la Arad, un alt focar al epidemiei de Covid-19.

„Spitalele, după cum vedeţi, uneori nu îşi duc datoria până la capăt, din punct de vedere raportare. La Arad s-au dat şi amenzi, dar nu asta este soluţia, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi să neglijezi aşa ceva”, a declarat pentru Adriana Pistol, preşedintele Comisiei pentru Covid-19 din Ministerul Sănătăţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS