Confidenţialitate

Suceava: Copaci spălaţi cu furtunul şi parcări pavate peste noapte pentru vizita lui Iohannis

Există un microb al slugărniciei care se ia pe coridoarele administraţiei româneşti.

Birocraţii români nu mişcă adesea un deget pentru contribuabilul obişnuit, dacă nu prevede fişa de post, dar comite tot soiul de slugărnicii spectaculoase când vine vreun şef în vizită.

Cu cât mai mare şeful, cu atât mai mare zelul.

Pe vremea lui Ceauşescu se vopsea iarba în verde la vizitele tovarăşului, ca să fie frumos.

Acum un an, primarul Iaşiului a asfaltat intrarea la Primărie pentru că venea prim-ministrul în vizită.

Slugărnicia continuă.

La Suceava, conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava încearcă cosmetizarea campusului pentru vizita de săptămâna asta a preşedintelui Klaus Iohannis.

O parcare a fost pavată peste noapte, iar copacii au fost toaletaţi şi spălaţi cu furtunul.

Când la faţa locului au apărut jurnaliştii, şefii de la Ştefan cel Mare s-au enervat. Unul dintre ei a aruncat cu pietre după corespondentul ziarului Adevărul.

Unul dintre şefii USV a aruncat cu pietre spre reporterul Adevărul pentru că filma cum copacii sunt spălaţi cu furtunul.

Marţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” va acorda titlul de doctor honoris causa preşedintelului Republicii Moldova, Nicolae Timofti. La eveniment va participa şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Sâmbătă, cu trei zile înainte de eveniment, zeci de muncitori lucrau de zor pentru cosmetizarea campusului Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

S-au înlocuit steagurile României, UE şi NATO. S-au spălat meticullos toate geamurile. S-au adunat toate frunzele şi crenguţele căzute pe spaţiul verde.

În mijlocul campusului, toţi copacii, de la sălcii la nuci, au fost toaletaţi, înspre Facultatea de Inginerie Electrică, toţi copacii sunt spălaţi de angajaţii universităţii.

Parcarea situată între cantină şi poarta dinspre piaţă fusese deja spălată.

Unul dintre angajaţii USV a aruncat cu o piatră în momentul în care observă că muncitorii sunt filmaţi cum spală copacii cu furtunul. Bărbatul care a aruncat cu pietre este dr. ing. Remus Luca, şeful Biroului Tehnic-Întreţinere al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

foto: adevarul.ro