Confidenţialitate

Suceava: Cazuri de coronavirus la Colegiul “Mihai Eminescu”. Cursurile se vor ține online

La doar două zile de la începerea noului an școlar, un colegiu din municipiul Suceava intră deja în scenariul roșu, iar cursurile se vor ține exclusiv online timp de 14 zile, transmite corespondentul Europa FM.

Măsura a fost luată după ce 6 dintre profesorii Colegiului Național “Mihai Eminescu” au fost confirmați cu coronavirus, iar o parte dintre ei sunt internați în Spitalul Județean Suceava.

Printre cele 6 cazuri confirmate se află atât directorul, cât și directorul adjunct ai colegiului. Cei doi au intrat în contact cu inspectorul școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava care este infectat la rândul său cu Covid-19.

Elevii și părinții au fost înștiințați oficial de trecerea la scenariul roșu, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla dacă și alți dascăli au contactat boala. La Colegiul Național Mihai Eminescu din Suceava au fost testate 120 de cadre didactice, dar până acum nu au sosit toate rezultatele, așa încât este posibil să apară și alte cazuri.

O altă situație critică este la Școala Gimnazială Nr. 4 din Suceava unde trei învățători, printre care și directorul adjunct, au fost confirmați cu SARS-CoV2. Directorul acestei unități de învățământ a precizat însă că nu se va trece la întreruperea cursurilor decât acolo unde sunt învățători care s-au infectat.

În celelalte cazuri se va merge pe scenariul verde, iar pentru 5 clase din învățământul gimnazial se va opta pentru sistemul hibrid. Până acum, numărul total al cadrelor didactice din județul Suceava infectate cu SARS-CoV2 a ajuns la 39, acestora adăugându-li-se și 7 oameni din rândul personalului nedidactic.