Confidenţialitate

SUCEAVA: Bărbat judecat pentru că și-a infectat intenționat un vecin cu HIV

Procurorii suceveni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru comiterea infracţiunii de transmitere a virusului HIV.

Individul a convins un adolescent să întrețină mai multe raporturi sexuale neprotejate.

La momentul respectiv, în 2011, victima avea 16 ani.

Cei doi locuiesc într-o localitate rurală din judeţul Suceava.

În 2014, bărbatul a fost depistat cu HIV.

Cu toate acestea, el a continuat să facă sex cu mai tânărul său vecin.

Anchetatorii au stabilit, de aceea, că fapta a fost comisă în mod conștient.

Potrivit rechizitoriului, persoana vătămată nu a mai întreţinut niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, nu a făcut transfuzii de sânge şi nu a fost internată într-o instituţie medicală până în 2017.

“Profitând de naivitatea şi prin oferirea de bunuri sau alte foloase, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, ceea ce a condus la infectarea acesteia, constatată la data de 29.06.2017. În drept, fapta comisă de inculpat care, în perioada 2014-2016, în mod repetat, a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, deşi ştia că este purtător al virului HIV/SIDA, comportament ce a determinat infectarea persoanei vătămate cu acest virus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, forma de vinovăţie fiind intenţia indirectă” se mai arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.