SUCEAVA: Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat vineri

Pregătirile pentru înmormântarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților sunt în plină desfășurare.

Pimen a fost răpus de infecția cu noul coronavirus la vârsta de 90 de ani.

Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde își va dormi somnul de veci înaltul prelat, au precizat că vor încerca să îndeplinească toate dorințele din testament.

Sigilat în sicriu, corpul neînsuflețit va fi transportat, miercuri seară, la Suceava.

La ora 19.00, este programată o slujbă în fața sediului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde singur și-a construit locul de veci.

Crucea a fost făcută din piatra pârâului care curge prin zonă, iar sicriul este din lemn de lariță, confecționat cu ajutorul unor meșteri populari.

Pe cruce se regăsesc plăcuțe cu versuri patriotice, dar și Balada lui Ciprian Porumbescu, cel mai mare compozitor al Bucovinei.

La ceremonia de înmormântare, înaltul prelat și-ar fi dorit să fie condus pe sunet de bucium, motiv pentru care starețul mănăstirii Sihăstria Putnei a precizat că va face tot ceea ce este legal în această perioadă.

După slujba care va fi oficiată la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, trupul neînsuflețit va mai rămâne aici o perioadă, iar apoi va fi transportat la locul de veci, iar aici va avea loc ceremonia de înhumare într-un cadru restrâns.

Arhiepiscopul Pimen a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul Matei Balș din București.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS