Confidenţialitate

Suceava: Amenzi de peste 50.000 lei la operatorii din domeniul materialului lemnos. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Garda Forestieră

Controalele derulate la mijlocul acestei săptămâni la mai mulți agenți economici care derulează afaceri în domeniul materialului lemnos în județul Suceava s-au lăsat cu amenzi de peste 50.000 de lei. Polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au mai decis și confiscarea unor cantități importante de material lemnos pentru care firmele verificate nu au putut prezenta documente justificative.

Controalele s-au derulat în bazinele forestiere Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Au fost vizați agenții economici despre care existau date că au primit și expediat material lemnos în afara cantităților din circuitul oficial.

În zona Vatra Dornei au fost verificați trei operatori economici de profil, ocazie cu care s-a stabilit că au primit în depozitele societăților cantitatea totală de 73 mc lemn rotund rășinoase fără proveniență legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorii economici nu au respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avizele de însoțire electronice raportate în aplicația SUMAL 2.0.

În final, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, iar cantitatea de 73 mc de lemn rotund de rășinoase a fost confiscată.

La Câmpulung Moldovenesc, a fost verificat un agent economic la care s-au descoperit, de asemenea, mai multe nereguli. S-au aplicat mai multe sancțiuni în valoare totală de 30.000 de lei și s-a dispus confiscarea a 105 mc de material lemnos.

Polițiștii spun că în vizor sunt și alte firme din domeniu și că astfel de acțiuni de control vor continua.

Citește și: Județele din nord-est au ieșit de sub codul roșu. Situația revine la normal, după ninsorile viscolite care au provocat mari probleme | AUDIO