Confidenţialitate

Suceava: Aglomerație la centrul de vaccinare. 200 de persoane programate pentru rapel la aceeași oră

A fost aglomerație, luni dimineață, la singurul centru de vaccinare anti-Covid din municipiul Suceava.

Aproape 200 de persoane au fost programate de platforma STS la aceeași oră, anume 8.00.

Pentru a face față situației, conducerea Spitalului Județean Suceava a decis să apeleze la personalul disponibil de pe secții.

În acest fel, s-a reușit evitarea haosului, numai că și zilele următoarele se așteaptă la fel de multe persoane.

Potrivit medicului Alexandru Calancea, managerul SJU Suceava, situația se va repeta până pe 7 februarie.

Centrul sucevean de vaccinare figurează la Institutul Național de Sănătate Publică cu 360 de locuri disponibile/zi, iar capacitatea reală este de doar 240 de persoane.

Ulterior, Biroul de presă al STS a transmis către Europa FM următoarele precizări:

„Situația la care faceți referire vizează persoanele incluse în etapa I (personal medical), care s-au prezentat direct la centrul de vaccinare, fără a-și face programare în platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro.

După administrarea primei doze, acestea au fost înregistrate direct în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), care nu este administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Totodată, în urma înregistrării direct în RENV, platforma de programare a preluat informațiile și a generat automat programări pentru rapel, la 21 de zile după prima doză.

Astfel de situații pot fi evitate prin respectarea datelor și intervalelor orare stabilite în platformă.

De asemenea, precizăm că, pentru a preîntâmpina aglomerările, STS pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică și a centrelor de vaccinare, cu 4 zile înainte, situația programărilor, astfel încât coordonatorii centrelor să poată lua măsuri interne pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare.

Menționăm că numărul centrelor de vaccinare, al fluxurilor de vaccinare, precum și alte detalii privind procesul de vaccinare sunt stabilite de către autoritățile medicale. Pe baza deciziilor direcțiilor de sănătate publică, aprobate de Institutul Național de Sănătate Publică, informațiile sunt înregistrate în RENV, iar ulterior se preiau automat în platforma de programare dezvoltată de STS.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu