Subiectele care le-au picat elevilor de clasa a VIII-a la proba de la Limba Română

Absolvenții claselor a VIII-a au început astăzi Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

La primul subiect elevii au avut de analizat poezia ”Salcâmii” de A.E. Baconsky. Între altele, li s-a cerut să demonstreze că poezia aparține genului liric. Tot la primul subiect au avut de explicat sensul cratimei în secvența ”învie-n mine” și să noteze câte un sinonim pentru sensul din text al cuvintelor: alerga, veșnic, căci.

La al doilea subiect, elevii au primit un fragment dintr-un material publicat pe www.adevarul.ro, cu tema «”Grădina pierdută a Edenului»: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinaş. Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la text.

Tot la al doilea subiect li s-a cerut, între altele, o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Examenul a început la ora 09.00 și a durat două ore și a fost susţinut de peste 153.000 de elevi.

Elevii au avut de rezolvat două subiecte cu mai multe cerinţe, notate în total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obţinute pentru redactarea întregii lucrări, iar zece puncte au fost acordate din oficiu.

 

 

Evaluarea Naţională continuă marţi cu proba de limba maternă şi miercuri cu testul la matematică.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe 5 iulie.

ROMANA 1

ROMANA 2

 

Sursă foto: Gândul.info

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS