Subiecte BAC – Limba si literatura romana

Un text la prima vedere dintr-un roman de Gib Mihăescu sau comentariu despre viziunea lui George Bacovia într-una dintre poeziile sale.

Sunt câteva dintre subiectele pe care le-au primit elevii care susțin, începând de astăzi, probele scrise din cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

La profilul real, la primul subiect, elevilor li s-a dat un fragment din romanul Rusoaica, scris de Gib Mihăescu.

Pe baza acestui text, au avut de rezolvat mai multe cerințe care vizau cunoștințe de vocabular, limbă română și gramatică.

La al doilea subiect, candidaților li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate.

În fine, subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de maximum 900 de cuvinte în care să fie prezentate tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia.

Pe de altă parte, elevii de la profilul uman au primit, la primul subiect, un text la prima vedere din romanul Lydda de Duiliu Zamfirescu, iar la subiectul al treilea romanul postbelic .

Probele scrise vor continua mâine cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.