SUA – Zeci de politisti si pompieri sunt acuzati ca au primit nemeritat pensii de invaliditate dupa atentatele de la World Trade Center

Potrivit procurorilor din Manhattan, după atentatele din 11 septembrie 2001, mulţi dintre cei acuzaţi au declarat că suferă de tulburări psihice – depresie şi stres posttraumatic.

Fraudă în sistemul american de pensii speciale – zeci de polițiști și pompieri din New York au fost inculpați pentru că ar fi obținut venituri nemeritate.

Ei sunt acuzați că au cerut și primit pensii de invaliditate după atentatele din 11 septembrie, motivând că nu mai pot munci.

În cererea pentru obţinerea pensiei, acuzaţii au afirmat că părăsesc rar locuinţa, că nu călătoresc şi aproape nu au o viaţă socială, potrivit acuzării.

În realitate, nu era deloc așa, susțin procurorii.

Unul dintre aceştia pilota elicopterul personal, altă persoană era pasionată de jocurile de noroc la cazinourile din Las Vegas, în timp ce alta ţinea cursuri de arte marţiale.

Toţi inculpaţii au fost sfătuiţi în demersurile lor de către un avocat , un fost poliţist şi de un consultant specializat în probleme de invaliditate, care le explicau în special ce să spună medicilor care îi examinau.

O pensie medie de invaliditate variază în Statele Unite între aproximativ 30.000 şi 50.000 de dolari pe an.

În medie, acuzaţii au primit fiecare 210.000 de dolari.